İşyeri Hekimliği Temel Eğitimi


İşyeri Hekimliği eğitimine, Türkiye'de ki tıp fakültelerinden ya da yurt dışındaki tıp fakültelerinden mezun olup denkliğini almış hekimler katılabilir. İşyeri Hekimliği Eğitim programı uzaktan eğitim ve örgün eğitim şeklinde sunulmaktadır. Eğitimin 90 saat uzaktan eğitim yöntemiyle internet ortamında uygulanan bölümünün ardından 90 saat örgün (yüz yüze) eğitim Yöntem Akademi Eğitim Me...

0 yorum

0,00₺

Eğitimi Satın Al

Eğitim Detayları


İşyeri Hekimliği eğitimine, Türkiye'de ki tıp fakültelerinden ya da yurt dışındaki tıp fakültelerinden mezun olup denkliğini almış hekimler katılabilir. İşyeri Hekimliği Eğitim programı uzaktan eğitim ve örgün eğitim şeklinde sunulmaktadır. Eğitimin 90 saat uzaktan eğitim yöntemiyle internet ortamında uygulanan bölümünün ardından 90 saat örgün (yüz yüze) eğitim Yöntem Akademi Eğitim Merkezi dersliklerinde uzman eğitici kadromuz tarafından verilmektedir.

İsyeri Hekimliği Temel Eğitim Programı:

İşyeri hekimliği kavramı 27 Kasım 2010 Tarih ve 27768 Sayılı Resmi Gazetede Yayınlanan “İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimleri İle Ortak Sağlık Ve Güvenlik Birimleri Hakkında Yönetmelik” Madde 30’da belirtilen esaslara göre uygulanmaktadır. Buna göre (1) Bakanlıkça belirlenecek eğitim programları teorik ve uygulamalı olmak üzere iki bölümden oluşur. Eğitim süreleri, teorik kısmı 180 saatten, uygulama kısmı 40 saatten ve toplamda 220 saatten az olamaz. Teorik eğitimin en fazla yarısı uzaktan eğitim ile verilebilir. Uygulamalı eğitimler işyeri hekimi bulunan bir işyerinde yapılır.

İşyeri hekimliği temel ve yenileme eğitimlerinden oluşmaktadır. Buna göre temel eğitim alarak belgesini alan işyeri hekimleri belgelerini aldıkları tarihten itibaren beş yıllık aralıklarla Bakanlık'tan vize yaptırmak zorundadırlar.

İşyeri Hekimliği Temel Eğitimi Katılım Koşulları:

Kimler Katılabilir? Kimler işyeri hekimi olabilir? İşyeri hekimliği eğitimleri veren eğitim kurumlarının başında gelen kurumumuz İstanbul Gaziosmanpaşa’da bulunmaktadır. İşyeri hekimliği adayları işyeri hekimliği eğitimi veren kurumlara başvurabilmek için tıp Fakültesi mezunu olmak durumundadır.

Yöntem Akademi Eğitim Kurumu’nda eğitimlere başlamak içi kesin kayıt için istenen belgeler;

- Tıp Fakültesi mezuniyetini gösteren diploma veya çıkış belgesinin aslı ve noter onaylı kopyası

- Nüfus Cüzdanı aslı

İşyeri Hekimliği Eğitim Programı İçeriği

Eşzamanlı (senkron) eğitim: Eğitici(ler) ile bir ya da daha fazla katılımcının, aynı ders kapsamında, aynı sanal ortamda, aynı zaman diliminde bir arada olduğu eğitimi,    

Eşzamansız (asenkron) eğitim: Bir ya da daha fazla katılımcının, aynı ders kapsamında, zamandan ve mekandan bağımsız eğitimi,

Programın içeriği ile ilgili esaslar


a) Programın yüz yüze eğitimle yürütülen bölümü ile ilgili esaslarİşyeri Hekimliği Temel Eğitim Programının Uygulama Esasları

  1. Eğitimin süresi bir günde en fazla 6 saattir.
  2. Bir ders saati, 45 dakika ders ve 15 dakikadır.
  3. Saat 21:00`dan sonra eğitim yoktur

b) Programın uygulamalı eğitim bölümü ile ilgili esaslar

  1. Eğitimin süresi bir günde en az 4, en fazla 8 saattir.
  2. Eğitim süresinin hesaplanmasında işyeri hekimi adayının sadece işyerinde geçirdiği süreler dikkate alınır. İşyerine gidiş ve gelişlerde geçen süreler dikkate alınmaz.
  3. İşyeri hekimi adayının, uygulama eğitimini göreceği işyerinde geçireceği toplam 40 saatlik eğitim süresinin en az 20 saatini, o işyerinde görevli işyeri hekimiyle, bulunması halinde en az 4 saatini iş güvenliği uzmanıyla birlikte geçirmesi sağlanacaktır.

Size uygun eğitim gruplarını görmek için Eğitim Takvimini incelemek için tıklayınız...

Eğitim Talep Formu için Tıklayınız.

Tüm yorumlar gösteriliyor.
Ürün için henüz yorum eklenmemiştir.
Yorum eklemek için lütfen giriş yapınız.