Kimler İş Güvenliği Uzmanı Olabilir?

Kimler İş Güvenliği Uzmanı Olabilir?

01.01.1970
282

İş güvenliği uzmanı unvanını alabilmek için, üniversitelerin hangi bölümlerinden mezun olmak gerekir? Hangi bölüm mezunları, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adına ÖSYM tarafından yapılan sınavlara katılımcı olmaya hak kazanabiliyor? Birçok kişi iş güvenliği uzmanı olabilmek için mezun olmaları gereken bölümleri ve gereken şartları merak ediyor.

Yasal iş sağlığı ve güvenliği hizmeti sağlayabilmek için kişinin geçerli bir İş Güvenliği Uzmanlık belgesine sahip olması gerekmekte. Bu yetki belgesini alabilmenin yolu ise, ÖSYM tarafından yılda 2 kez gerçekleştirilmekte olan İş Güvenliği Uzmanlığı sınavlarında başarılı olmaktan geçiyor.

İş güvenliği uzmanlık sınavlarına başvuru yapabilmek için üniversitelerin mühendislik, mimarlık, teknik eğitim ve fen bilimleri fakültelerinden mezun olunması gerekiyor. Ayrıca artık son yıllarda üniversitelerde sayısı hızla çoğalan İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü mezunları da bu sınava girebilmekte.

Bu bölümlerden mezun olan kişilerin söz konusu sınavlara katılımcı olabilmeleri için bir diğer ön koşul da, Yöntem Akademi Eğitim Merkezi / Yöntem Akademi OSGB gibi Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir eğitim merkezinde zorunlu eğitimlerini tamamlamış olmaları.

Bu koşulları sağlayan ve zorunlu eğitimlerini tamamlayan katılımcılar, iş güvenliği uzmanlık sınavlarına katılabilmekte.

Sınavlarda başarılı olan katılımcılar, ilk defa uzmanlık sınavına giriyor olmaları veya daha önce bir uzmanlık sınıfında fiili iş güvenliği uzmanlığı yapmış olmaları durumuna göre farklı olarak C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı, B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı unvanlarını kazanarak mesleğe adım atabilmekteler.

Hashtag

Yorumlar


no record
Yorum eklemek için lütfen giriş yapınız.

Benzer Blog Yazıları