Tüm İSG Programları Uzaktan Eğitim ÜZerinden Düzenleniyor

Tüm İSG Programları Uzaktan Eğitim ÜZerinden Düzenleniyor

01.01.1970
252

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını nedeni İSG eğitimleri Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 18.03.2020 tarihinde açıklanan duyuru ile durdurulmuştu. Bakanlığın  17.04.2020 tarihinde yayınlanan duyurusu ise  uzaktan online eğitim yöntemi ile eğitimlerin verilebilmesini sağlamıştır. Bu kapsamda Bakanlıkça yetkilendirilmiş eğitim kurumları iş güvenliği uzmanlığı, işyeri hekimliği ve diğer sağlık personeli temel eğitim programlarının yüz yüze eğitim şeklinde verilmesi gereken teorik kısmı, EŞ ZAMANLI (senkron) olmak koşuluyla UZAKTAN eğitim şeklinde verilebilecektir.

Bu kapsamda iş güvenliği uzmanlığı, işyeri hekimliği ve diğer sağlık personeli temel eğitim programı müfredatında yer alan tüm dersler uzaktan eğitim modüllerini hazırlaması ve katılımcılarına uzaktan eğitim hizmetini eksiksiz bir şekilde sunması ile düzenlenecektir.

Salgın sebebi ile 7 Kasım 2020 tarihine ertelenen İSG sınavlarına yönelik eğitimlerin tamamı uzaktan eğitim programımız üzerinden yapılacaktır. Örgün eğitim kapsamında kurumumuz dersliklerinde görülmesi gereken dersler yine uzaktan eğitim sistemimiz üzerinden canlı olarak yayınlanacaktır. Yönetmelik gereği gözetilen katılım süresi esas alınacaktır. Kursiyerlerimizin uzaktan eğitim sistemimiz üzerinden kendilerine duyurulan ders programlarına göre canlı eğitim saatlerinde sistemde bulunmaları ile program tamamlanacaktır.

Hashtag

Yorumlar


no record
Yorum eklemek için lütfen giriş yapınız.

Benzer Blog Yazıları