Yöntem Akademi Temel İlk Yardım Eğitimleri

Yöntem Akademi Temel İlk Yardım Eğitimleri

01.01.1970
320

YÖNTEM AKADEMİ  İLKYARDIM  EĞİTİM  İÇERİĞİ

EĞİTİM TÜRÜ        : Sağlık Bakanlığı Sertifikalı İlkyardım Eğitimleri –( Temel İlkyardım Eğitimi-Standart İlkyardım Eğitimi)

EĞİTİM SÜRESİ    :

·         Temel İlkyardım Eğitimi  süresi  –  16 Saat (Eğitime katılım zorunludur.) 

·         Standart İlkyardım Eğitimi süresi — 40 Saat (Eğitime katılım zorunludur.) 

16 ve 40 saatlik eğitim programlarının müfredatları aynı olup, uygulamalara ayrılan süre bakımından birbirlerinden farklılık gösterirler. Sertifikaların geçerliliği ve kullanılış yetkisi aynıdır. 40 saatlik program sertifikasında “STANDART İLKYARDIM EĞİTİMİ”, 16 saatlik program sertifikasında “TEMEL İLKYARDIM EĞİTİMİ” olarak belirtilir.( Sağlık Bakanlığı İlkyardım Yönetmeliği; madde 18)

Tüm kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen her yirmi personel için bir, ilgili mevzuata göre ağır ve tehlikeli işler kapsamında bulunan işyerlerinde, her on personel için bir olmak üzere, bu yönetmeliğe göre yetkilendirilmiş merkezden en az “Temel İlkyardım Eğitimi” sertifikası almış “İlkyardımcının bulundurulması zorunludur. ( Sağlık Bakanlığı İlkyardım Yönetmeliği; madde 16)

16 saat veya 40 saatlik programın seçimi en son yayınlanan ilkyardım yönetmeliğinde, kurumların seçimine ve ihtiyaçlarına bırakılmıştır. Riskli iş yerlerinin uygulama ağırlıklı olan 40 saatlik programı tercih etmeleri, iş ve işçi güvenliği açısındandır. Yayınlanan diğer işyerleri ve eğitimle ilgili yönetmelikler, ilkyardım eğitimini desteklemekte ve eğitim alması gereken personel sayılarını net oranlarla belirlemektedir .

Temel Sertifikalı İlkyardım Eğitimi; (Kanunen zorunlu eğitim)

Eğitim Süresi : 16 Saat

2 Gün 8′er saat

Yöntem Akademi İlkyardım Eğitimlerimiz; konularında uzman ve deneyimli eğitimciler tarafından verilmektedir. Eğitimlerimiz interaktif eğitim teknikleri ve bilgisayar destekli projeksiyon kullanılarak, konu ile ilgili video gösterimleri ve yetişkin çocuk ve bebek maketler üzerinde verilmektedir.
İlkyardım eğitimlerimize : şirketler, fabrikalar, atölyeler, okullar, sürücü kursları, dernekler, vakıflar, belediyeler, kamu kuruluşları, üniversiteler, aileler ve ilkyardımı öğrenmek isteyen tüm birey ve tüm kuruluşlar katılabilirler.

Temel Sertifikalı İlkyardım Eğitimi sonrası İl Sağlık Müdürlüğünce verilen tarihlere uyularak katılımcılarımızın sınavı gerçekleştirilmektedir.

Ø  Sınav SAĞLIK BAKANLIĞI tarafından teorik ve uygulamalı olarak 2 bölümde değerlendirilir:

Katılımcılar teorik ve uygulamalı olarak  yapılan  sınavın  her aşamasından 100 tam puan  üstünden  en az  85 puan alarak “ilkyardımcı” sertifikası almaya hak kazanmaktadırlar.

Sınav Merkezleri; İl Sağlık Müdürlüğünce belirlenir. Sınav süresince eğitmenlerimiz katılımcılarımızla birliktedirler.Sınav sonunda başarılı olan katılımcılara, İLKYARDIM EĞİTİM SERTİFİKALARI ve İLKYARDIMCI KİMLİK KARTLARI verilir.

Belgelerin geçerlilik süresi 3 yıldır. 3 yıl sonunda yapılan güncelleme eğitimi ve sınavı ile sertifika süresi uzatılır.

EĞİTİM PROGR5AMLARIMIZA KATILMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Hashtag

Yorumlar


no record
Yorum eklemek için lütfen giriş yapınız.

Benzer Blog Yazıları